• Tancuj s najlepšími
          • Tancuj s najlepšími

          • Zápis do Deep Dance Club v Rajeckých Tepliciach do 14.9.2023

            Zápis je stále možný do 14.09.2023

            Telefón : +421 902 356 472

            e-mail. majercikova@tkdeep.sk

            Tréningy:

            2 x týždenne pondelok a piatok - čas bude upresnený po zápise

            Miesto konania : telocvičňa ZŚ Rajecké Teplice

            Tanečné štýly: disco dancem hip hop, gymnastika, základná pohybová príprava

            Cena : 10 eur mesačne

            Tešíme sa na Teba.

          • Futbalový turnaj o Pohár riaditeľa ZŠ Rajecké Teplice

          •     Od 9.6.2023 prebiehal v našej škole futbalový turnaj o putovný Pohár riaditeľa ZŠ Rajecké Teplice. Zapojili sa doň žiaci 5. – 9. ročníka.  Najskôr sa odohrali zápasy medzi jednotlivými triedami. Tá s najväčším počtom bodov postúpila do ďalšieho kola. Medzi jednotlivými víťazmi  prebehol finálový zápas. Z mladších žiakov sa stretli v záverečnom súboji  futbalisti z 5.C a 6.A. Víťazstvo si nakoniec vybojovala 6.A. Na druhom mieste skončili chlapci z 5.C, na treťom 6.B a krásne štvrté miesto získali chlapci z 5.B.  Samostatne ocenenými žiakmi sa stali: Dominik Knapec (6.B) a Matúš Strhár (6.A) -  najlepší strelci zápasov  a  Štefan Šidelský (6.A) ako najlepší brankár.

            V kategórii starších žiakov  o víťazstvo bojovali chlapci zo 7.A, ktorí so svojimi získanými bodmi skončili na treťom mieste,  žiaci z 8.A  si za pomoci 8.B vybojovali 2. miesto. Putovný Pohár RŠ nakoniec skončil v rukách chlapcov z 9.B triedy. Najlepším strelcom sa v tejto kategórii  stal Tomáš Capko, najlepším brankárom  Matej Prieložný 9.B.

            O sladké odmeny pre víťazné tímy sa postaralo ZRŠ, diplomy a putovný pohár odovzdal  víťazom pán riaditeľ. Všetkým  súťažiacim ďakujeme  za veľkú bojovnosť a športového ducha. Výhercom  gratulujeme a veríme, že sa do turnaja zapojíme rovnako bojovne aj v budúcom školskom roku.

        • Ukončenie školského roku
          • Ukončenie školského roku

          • Slávnostné ukončenie školského roku 2022/2023 sa uskutoční v piatok 30.6.2023. Po programe v školskom rozhlase sa uskutoční vyhodnotenie celoročnej práce žiakov v triedach. Po rozdaní vysvedčení pôjdu žiaci domov. Ukončenie predpokladáme približne medzi 9,10 - 9,25 hod. Prosíme rodičov žiakov 1.stupňa, aby informovali písomnou formou triednu učiteľku, ak ich dieťa pôjde po odovzdaní vysvedčenia samo domov. 

            V tento deň už nebude fungovať ranný školský klub, popoludňajši školský klub a školská jedáleň - pre ZŠ sa nevarí.

          • Futbalový turnaj Futurasko Rajec 2023

          •   V piatok 23.06.2023 sme sa zúčastnili futbalového turnaja žiakov druhého stupňa základných škôl Rajeckej doliny. Na turnaji sa zúčastnili štyri školy (ZŠ Rajec Lipová, ZCŠ Rajec, ZŠ Rajecká Lesná). Našu školu reprezentovalo 14 žiakov. Turnaj prebiehal systémom každý s každým. Po prvotných ťažkých zápasoch so školami z Rajca sme nakoniec zdolali ZŠ Rajecká Lesná a získali tretie miesto s gólovým skóre 9ꓽ1. Všetkým reprezentantom ďakujeme za skvelú reprezentáciu a výkony.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia,

            deti , ktoré sú prihlásené na dotáciu, netreba teraz prihlasovať, budú prihlásené automaticky.

            Nových stravníkov na dotáciu od 1.9.2023 však treba prihlásiť, a to zápisným lístkom na stránke školy najneskôr do 21.7.2023.

            Osobne u vedúcej ŠJ alebo mailom skolskajedalen@rajecke-teplice.sk

            Veľmi pekne ďakujem.

             

            Zápisný lístok          Z.L.2023.doc

          • Rozlúčková turistika pred prázdninami

          • Relatívne nenáročná trasa z Rajca hore Skotňou, ponad strelnicu nad Kamennou Porubou, po lúkach popod Sokolom, nadol kúskom Porubskej doliny a dlhou Kamennou Porubou bola našou poslednou turistickou prechádzkou v tomto školskom roku (17. jún 2023).

            Prejdených (viac ako) 10 km nám poskytlo dosť času na vyrozprávanie sa a pri spoločnej opekačke niektorí ukázali aj svoje zálesácke zručnosti. Vďaka príjemnému počasiu sme sa mohli celý čas kochať krásou tohto nášho kúska Slovenska.

            Dovidenia v horách, priatelia!

          • Záverečné vystúpenie v telocvični

          • Záverečné vystúpenie detí z elokovaného pracoviska Rajecké Teplice. Ďakujeme všetkým rodičom za podporu a tešíme sa na nový školský rok.

            Zápis je možný do 14.9.2023: +421902356472 ivana.majercikova@tkdeep.sk 

            Tréningy: 2x týždenne PO/PIA

            Tanečné štýly: disco dance, hiphop, gymnastika, základná pohybová príprava

            Tešíme sa na všetkých!

          • 7. B na Laser Game

          • Počas tohtoročného školského výletu si väčšina siedmej béčky vyskúšala niečo nové, úplne všetci sa vybláznili a zašportovali si, a dokonca sa niektorí aj trošku lepšie spoznali.

            Grid Laser Aréna v Žiline, 14. jún 2023

          • Výletníci zo 7.A v Tatrách

          • 13. júna sme sa spoločne vybrali objavovať krásy Tatranského národného parku. S pozitívnou  náladou, ktorú umocnilo jasné počasie, sme sa postupne dostali vlakmi na Štrbské Pleso. Našim turistickým cieľom ale bolo Popradské pleso, 4. najväčšie pleso, nachádzajúce sa v Mengusovskej doline pod zrázmi Ostrvy a Kôpok. S priezračnou ľadovcovou vodou o rozlohe 6,88ha a hĺbkou 17m niektorým doslova vyrazilo dych a zhodnotili, že námaha rozhodne stála za výhľad. Cestou naspäť sme spoznali zákutia a krásy aj Štrbského plesa. Plní dojmov, spomienok i miernej únavy sme si oddýchli pri presune domov.

            Tešíme sa opäť o rok, Vaša 7.A.

          • Rišo opäť na stupni víťazov

          • Prvý júnový víkend bol opäť  úspešný pre nášho žiaka, Richarda Tandaru (7. B), ktorý jazdí za CTM Racing Team. V Scott ENDURO Race 2023 v Kálnici vybojoval na e-biku 3. miesto v kategórii Muži, následne v Specialized Downhill Race 2023 obsadil 1. miesto v kategórii Nádeje! Blahoželáme!

          • Darček, ktorý bude žiť ďalej

          • V marci úspešne prebehla v Žiline výstava fotografií známeho fotografa Rajeckej doliny Andreja Tabaka. Po jej skončení sa tento výnimočný auto rozhodol podporiť výstavbu altánku pre tvorivých žiakov Základnej školy v Rajeckých Tepliciach. Altánok bude slúžiť ako miesto na stretávanie, tvorbu a kreatívny rozvoj každého mladého žiaka školy.

            Preto Vás srdečne  pozývame podporiť tento projekt. Návštevou akcie a zakúpením vystavených fotografií pomôžete pri budovaní kreatívneho altánku.

            Akcia prebehne pod patronátom mesta Rajecké Teplice dňa 17.6.2023 v priestoroch Mestského úradu.

            Príďte podporiť dobrú vec.

            Tešíme sa na Vás.

          • Podporte obnovu školskej záhrady

          • Krúžok MLADÝ ZÁHRADKÁR začal svoju činnosť vo februári. Šikovní žiaci zo 6.A vysiali semienka paprík, neskôr rozsadili a vypestovali priesady vhodné na výsadbu a sú ponúkané na predaj.

            Kúpou priesady podporíte obnovu školskej záhrady, kde stále prebiehajú práce v plnom prúde za pomoci žiakov zo 6.A, 6.B, 8.B, ale aj ostatných žiakov počas niektorých hodín techniky. Nadšenci sa pridávajú a je vidieť za nimi veľa urobenej práce.

            Úspešne sme obnovili skleník, zúrodnili záhony, očistili chodníky, pripravili záhon na výsadbu ovocných kríkov, skalku pod smrekom, bylinkovú špirálu a pripravujeme ohnisko na opekanie pre žiakov v školskej záhrade.

            Naším cieľom je urobiť zo záhrady relaxačnú zónu pre deti.

            Predaj priesad paprík začal prostredníctvom detí ale aj od štvrtka poobedia pred školou do vypredania. Cena jednej sadenice je 0,50 eur. 

            Za Vašu priazeň a podporu Vám ďakujeme.

        • Zážitkové učenie s včielkami
          • Zážitkové učenie s včielkami

          • Einstein povedal: "Keď zomrie posledná včela, tak ľudia majú len tri alebo štyri roky života pred sebou..." 

            5.6.2023 prišiel medzi nás pán včelár, ktorý nám život včiel ukázal a prezradil tajomstvá ich práce, oddychu a existencie. Žiaci z 1.stupňa si pozreli krásnu prezentáciu a aj pomôcky, ktoré používa pri práci s včielkami. Všetci sme odchádzali s príjemným pocitom a zaujímavými poznatkami, ktoré obohatili náš prehľad o krásach prírody.

        • Vychádzajúce slnko - o krajine na našej škole
          • Vychádzajúce slnko - o krajine na našej škole

          • 1. júna naši žiaci z 1.stupňa privítali ako aj svoj sviatok MDD poznatkami z krajiny vychádzajúceho slnka - Japonska.

            Milá pani Denisa, ktorá žila v Japonsku, napísala pre nás japonskú rozprávku, prišla medzi žiakov, aby prezradila niektoré tajomstvá o japonskej kultúre, o ľuďoch a aj o deťoch - našich rovesníkoch. Sme radi, že sme mali túto možnosť spoznať čaro tejto zeme a hlavne sme sa obohatili novými poznatkami.