• Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ školy oznamuje, že podľa §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o organizácií školského roka na základných a stredných školách udeľuje  dňa

            22.12.2023

            z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno žiakom Základnej školy v Rajeckých Tepliciach.

            Zároveň oznamujem, že v uvedený deň nebude v prevádzke ŠKD.

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Hello everybody!
            Rok uplynul neuveriteľne rýchlo, a opäť si zmerali svoje vedomosti a schopnosti tí najlepší z Vás na školskom kole Olympiády v anglickom jazyku.

            Nesklamali osvedčené stálice, no pridali sa aj ďalšie talentované žiačky a žiaci. Niekomu sa viac darilo v gramatike, iní majú lepšiu slovnú zásobu, alebo vycibrenejšie "anglické ucho".

            Zažili sme aj excelentné improvizácie počas ústnej časti, kde ste sa so cťou zhostili role, ktorú ste mali zahrať, či v tvorbe vlastnej story.

            Hoci ste pre nás všetci NUMBER ONE, bodové hodnotenie rozhodlo takto:

            1A:
            1. Karol Marák (9.B)
            2. Paulína Kianičková (9.B)
            3. Nina Mihálová (8.B)

            1B:
            1. Matej Chovanec (7.A)
            2. Adam Lamoš (7.B)
            3. Nikola Svrčková (7.A)


            Všetkým úprimne gratulujeme, sme na Vás veľmi pyšní.

            See you next year. Your English teachers.

        • Vianočný punč v ŠKD
          • Vianočný punč v ŠKD

          • 15.12.si deti z ŠKD išli vychutnať vianočný punč na námestie,zamaškrtiť na hranolkách a užiť si spoločne predvianočnú atmosféru. Počasie nám prialo, nepršalo, ale bolo chladno a teplý punč zohrial.

            Deti boli vysmiate a šťastné, lebo aj obyčajné veci chutia najviac v kolektíve a s kamarátmi.

          • Pasovanie prvákov

          • Dňa 29.11.2023 sa v našej školskej knižnici uskutočnila jedna veľmi milá a pekná udalosť. Naši prváci boli pasovaní za ozajstných žiakov, hrdých prvákov. Pani učiteľky Lenka Bieliková a Milka Vachanová spolu so žiakmi deviatakmi prichystali, vymysleli pre našich najmladších podujatie, počas ktorého plnili úlohy. Mali zachrániť Fionu, nájsť kľúč, vyriešiť písmenkové a číselné záhady. Potrápili si hlavičky, zamestnali ručičky, pochutnali si na dobrotách. Potom prebehla samotná pasovačka, žiaci zložili sľub a boli pasovaní.  Organizátorom patrí jedno veľké Ďakujeme. Byť prvákom je ťažké, no vďaka takým pekným podujatiam si to vieme užiť aj veselo a s úsmevom.

          • PREDAJ ADVENTNÝCH VENCOV

          • Tešíme sa na stretnutie aj pri vianočnom fotení, ktoré bude pre vás rozsvietené iba v sobotu počas predaja adventných vencov v budove základnej školy od 13:00 do 17:00 hod.

          • Predaj adventných vencov

          • Mladí záhradkári pracujú aj v zimnom čase a svojimi šikovnými rukami pre Vás vyrobili adventné vence, ktoré ponúkajú už túto sobotu  2.12. na predaj v príjemnej zimnej atmosfére. Výťažok z predaja bude opäť použitý na ďalšiu renováciu školskej záhrady. Za Vašu podporu ďakujeme.

            Tešíme sa na stretnutie.

          • Ako sa z výletu na Šútovský vodopád stal výlet na Čipčie

          • Vyzerá to tak, že podniknúť oddychovú turistiku na Šútovský vodopád bez komplikácií nám nemá byť dopriate… Pred dvoma rokmi po mimoriadnom meškaní spojov a veľkom časovom posune v programe sme sa k vodopádu predsa len dostali.

            Dnes to však bolo inak. Pokazená vlaková súprava a nevypravený spoj nás donútili opäť improvizovať, no pri Šútovskom vodopáde sme neboli.

            Po viac ako hodinovom čakaní sme sadli na najbližší autobus a vybrali sme sa na neďaleké Čipčie (926 m n.m. v pohorí Malá Fatra).

            Prešli sme spolu príjemných 11 kilometrov s prevýšením okolo 500 metrov. Trasa viedla po hlavnej ceste v Turí, po modrej značke od hasičskej zbrojnice v Turí až na vrchol Čipčia, odtiaľ chvíľu po modrej po rázcestník Nad Zadným. Potom klesanie po žltej značke do bodu Pod Železom a návrat po modrej značke do dediny a dolu Turím až po železničnú stanicu v Porúbke. 

            Hoci sme tento deň plánovali úplne inak, podľa spoločného zhodnotenia členov krúžku sa aj tak vydaril. 

          • Zlaté kura

          • Dňa 20.11.2023 sme mali možnosť ísť a opäť sa potešiť predstavením na MsÚ. Predstavenie sa nieslo v zmysle detských rozprávkových svetov.

            Herci stiahli detského diváka do centra diania, deti zabudli že sú na predstavení a reagovali spontánne, čo bolo úžasné pre detskú psychiku a odreagovali sa od školských povinností.

            Konečne sme zažili spontánnu radosť a šťastie v detských očkách.

            Oceňujeme výkony hercov a tešíme sa na ďalšie stretnutia

        • Triedne ZR
          • Triedne ZR

          • Vážení rodičia,

            v utorok 21.11.2023 sa uskutočnia triedne schôdzky ZR v čase od 16:00 hod. do 18:00 hod. Všetci ste srdečne vítaní.

            Poprosíme rodičov, ktorí prídu autom, aby auto zaparkovali na betónovom ihrisku priamo v areáli školy. 

            Ďakujeme

          • Slávne osobnosti na diskotéke u nás

          • Stretnúť v Rajeckých Tepliciach Winstona Churchilla, Coco Chanel, Sherlocka Holmesa alebo všetky predstaviteľky „Mean girls“ ste mohli vo štvrtok (16.11.2023) na našej základnej škole, lebo sa prišli zabaviť na Diskotéku slávnych osobností.

            Prípravu a realizáciu celej akcie mal na starosti Žiacky parlament - o hudbu sa postarali Vanessa a Mišo z 9. A, súťaže pripravili a programom nás sprevádzali Vanesa (9. B) a Ján (8. B). Chutné občerstvenie spolu s pitným režimom zabezpečili ochotné ôsmačky a deviatačky z prostriedkov, ktoré nám poskytlo ZRŠ; chlapci – ôsmaci pomohli s prípravou priestorov. Vďaka!

            Ďakujeme rovnako našim ochotným pani učiteľkám, ktoré zostali s nami a so cťou zastúpili všetky slávne osobnosti Základnej školy v Rajeckých Tepliciach.

          • Beh 17. novembra

          • V piatok 10.11. sa naši žiaci zúčastnili športového podujatia „Beh 17. novembra“, ktoré sa konalo v Žiline – na Veľkom diele. Počasie nám moc neprialo, presne na preteky sa rozpršalo. Žiakov to však neodradilo, úspešne sa popasovali s počasím i s hojným počtom pretekárov. V kategórii CH 2010 a ml. sa zo 109 pretekárov umiestnili na 7. mieste Štefan Šidelský, 14. mieste Andrej Horník a 22. mieste Šimon Mariak. Medzi dievčatami rovnakej kategórie sa umiestnila Amanda Maráková na 13. mieste z 94 pretekárok. V kategórii CH 2007-2009 sa zo 138 pretekárov umiestnili na 39. mieste Karol Dolník, 56. mieste Michal Hulec, 65. mieste Marco Majerčík, 79. mieste Samuel Dolník a 106. mieste Marko Ďurana. Medzi dievčatami tejto kategórie sa umiestnila Klára Brodňanová na 7. mieste zo 76 pretekárok.

            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za účasť.

            PK výchov

          • Cestovateľský krúžok v Trenčíne

          • V sobotu 11.11.2023 sme sa z cestovateľského krúžku vybrali do Trenčína. Po zmene grafikonu v Železniciach SR sa nám situácia s cestovateľskými destináciami trochu skomplikovala. To, že Trenčín bol výbornou voľbou, sme zistili až po mori zážitkov v priebehu dňa. Najskôr sme navštívili Trenčiansky hrad, sídlo Matúša Čáka Trenčianskeho. Jeho veľkosť, priestory, nedobytnosť, nás prekvapili. V meste organizovali súťaž Nosičov sen. Prečo sa nezapojiť? Asi 85 % našich cestovateľov vybehlo po schodoch s plným batohom, aj pani učiteľka Michalcová súťažila. Pri vyhodnotení dvoch kategórií sme získali v nižšej  3 umiestnenia.

            2.miesto Šimon Mariak

            3.miesto Diana Dolníková

            4.miesto Juraj Urbanec.

            To však nebol koniec zážitkov. V meste na námestí sa mohli ľudia previezť na psích záprahoch. Áno, aj to väčšina z nás vyskúšala. Naplnení mnohými zážitkami nám nebolo ľúto, že sme nanavšívili OC Laugaricio v Trenčíne. Čo bude nasledujúca cestovateľská destinácia? Nechajte sa prekvapiť. Do cestovania, priatelia!

          • POZVANIE

          • Vyber si, kto chceš byť a príď sa zabaviť! Vo štvrtok (16.11.2023) o 15:30 v pavilóne B sa na všetkých kamarátov z 5. až 9. ročníkov tešia organizátori zo Žiackeho parlamentu.

          • V pyžame do školy?!

          • Prežiť v škole trošku iný, výnimočný deň. Dopriať si zmenu. Namiesto klasického „looku“ prísť v pyžame. To je jeden z návrhov poslancov Žiackeho parlamentu, ktorý sme zrealizovali v piatok, 3.11.

            Jedno z našich rádií pred pár rokmi vyhlásilo podobnú výzvu a reagovali na ňu tisíce Slovákov – lekári, sekretárky, ľudia za montážnymi linkami boli v pyžamách v práci...

            Podobne ako oni sme v piatok makali tak ako každý deň (vysvetľovali, hľadali riešenia, odpovedali, tvrdo premýšľali) – ale V PYŽAME.

            Cieľom tohto dňa nebolo nepracovať na vyučovaní, ale zažiť zmenu. Ďakujeme za ňu všetkým pyžamkáčom!

        • Upozornenie - iBobor
          • Upozornenie - iBobor

          • Registrácia na informatickú súťaž je do soboty 4.11.2023. Prosím všetkých, ktorí majú záujem sa súťaže zúčastniť, aby na Edupage odklikli záujem o túto súťaž. Bez registrácie sa súťaže nedá zúčastniť. Ďakujem.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Dňa 17.10 sa tak, ako po iné roky, uskutočnilo školské kolo olympiády zo slovenského jazyka. Zúčastnili sa ho žiaci 8. a 9. ročníka v celkovom počte 26. S náročnými úlohami - online testom, písomným či ústnym prejavom- sa najlepšie popasovali:

            1. miesto - Alžbeta Knapcová (9.B)

            2. miesto - Andrea Ondrišíková (9.A)

            3. miesto - Patrícia Kadúcová (9.A)

            Víťazke školského kola srdečne blahoželáme a držíme jej palce na okresnom kole v Žiline.  Ostatným žiakom ďakujeme za účasť.  PK SJL