• Majsterky Európy v ZŠ Rajecké Teplice

          • Pred pár dňami sa vrátili naše študentky z Majstrovstiev Európy v mažoretkovom športe, ktoré sa konali v Chorvátsku. Na vrcholovom podujatí zaznamenali špičkové výsledky, vrátane titulu majsterky Európy. 

          • Odmeny za úspechy v okresných kolách

          •    Naši žiaci sa každoročne zapájajú do prírodovedných olympiád, kde dosahujú úspechy na rôznych úrovniach. Sme hrdí, že kreatívnymi spôsobmi riešia zložité environmentálne či geopolitické problémy, poznávajú biotopy, ekosystémy, orientujú sa v mapách... a hlavne používajú kritické myslenie. Prajeme im ešte veľa úspechov!

          • Výlet 5.B v Trenčíne

          • 21.06. 2022 bola trieda 5.B na školskom výlete v Trenčíne. Okrem návštevy Trenčianskeho hradu sme si zasúťažili v streľbe z luku a vyskúšali si pádlovanie na Váhu. Spestrením bol pre nás aj čas strávený centre mesta Trenčín a cestovanie vlakom.

          • Plavecký výcvik

          • Predposledný školský týždeň tohto školského roku strávili naši tretiaci a štvrtáci na Mestskej plavárni v Žiline. Pod vedením inštruktorov plaveckej školy Nereus sa učili plávať, Tí čo plávať vedeli, zdokonaľovali sa v plávaní. Posledný deň bol podľa detí najlepší, strávili čas vo vonkajších bazénoch. Prialo im aj počasie, každý deň bolo pekne a slnečno. Veríme, že sa im výcvik páčil a svoje plavecké vedomosti si počas leta ešte zdokonalia.

          • Atletika pre deti

          • V školskom roku 2022/2023 bude od 9. mesiaca opäť kurz Hravej atletiky. Kurz bude prebiehať zábavnou formou, obohatený o dýchacie a meditačné cvičenia, ale aj tancom. Už teraz sa na Vás veľmi tešíme. Plagát pod textom.

          • Žiadosť o pomoc rodičov

          • Dňa 30.6.2022 sa uskutoční príprava budov na realizáciu rekonštrukcie elektrických rozvodov.

            Chceme toto cestou veľmi pekne  požiadať rodičov o pomoc pri týchto činnostiach. Budeme veľmi radi, ak nám prídete pomôcť pri premiestňovaní zariadení tried a učební . Začiatok činností je  30.6.2022 o 7:45 hod.

            Ďakujeme. 

          • OZNAM

          • ​​​​

            Z dôvodu začatia  rekonštrukcie elektrickej inštalácie dňa 30.6.2022  v budove školy  bude ukončenie školského roka 2021/2022 dňa 29.6.2022 od 8: 00 hod do 10:00.

            Žiaci prídu do tried, kde prostredníctvom školského rozhlasu prebehne slávnostný program. Následne bude pokračovať program zhodnotenia  výchovno-vzdelávacích výsledkov s triednymi učiteľmi. Po skončení sa žiaci zúčastnia obeda o 10:00 hod.

            Obeda sa prví zúčastnia žiaci prvého stupňa s triednymi učiteľmi, následne žiaci druhého stupňa. Žiaci, ktorí nemajú záujem o vydanie obeda, je potrebné si ho odhlásiť u vedúcej školskej jedálne. ŠKD nebude v prevádzke ani ranný klub.

            Dňa 30.6. 2022 riaditeľ školy vyhlasuje riaditeľské voľno z prevádzkovo-organizačných dôvodov.   

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Úspech Dávida vo florbale

          • V dňoch 3.-5.6.2022 sa Dávid Hanuska zo 7.B zúčastnil v Trenčíne Majstrovstiev Slovenska starších žiakov vo florbale. Hrá za FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina a získali prvé miesto a stali sa Majstrami Slovenska v kategórii starší žiaci. Dávidovi blahoželáme k veľkému úspechu.

            ​​​​​

          • Školský výlet 6. A a 6. B

          • Tretí júnový piatok strávili šiestaci spoločne v Zábavnom parku Liptov. Vyskúšali si jazdu na rodeo býkovi aj štvorkolke, auquazorbing, streľbu z luku aj zo sniperky, mohli zápasiť v sumo zápase či prejsť nafukovacou prekážkovou dráhou.

            Po športových aktivitách nasledovala zastávka v srdci Liptova.

            Stoličné dni v Liptovskom Mikuláši boli bonusom navyše, s ktorým sa nerátalo. V historickom centre práve prebiehal program a decká spolu s množstvom domácich a turistov utrácali svoje posledné vreckové nakupovaním v stánkoch na námestí, v blízkych obchodných centrách a jazdou na kolotočoch.

          • Noc v škole

          • Zostať dobrovoľne v škole, keď nemusíte, vyžmýkať sa v časovo neobmedzených športových súbojoch, vyblázniť sa s ostatnými pri hudobných vykopávkach aj novinkách, „mastiť“ karty a viac nespať ako spať – tým všetkým si prešli šiestaci zo 6. B na Noci v škole (10. júna 2022).

            Ďakujeme ochotným mamičkám (pani Záňovej a Malaťákovej), ktoré do toho šli s nami.

          • Erazmus plus

          • Hello everybody!

            Dnešným dňom sa končí naša účasť v medzinárodnom projekte Erasmus plus, do ktorého sme boli zapojení prostredníctvom Slovenskej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu.

            Na vyučovacích hodinách anglického jazyka sa žiaci druhého stupňa  v širšej miere učili o reáliách Veľkej Británie.  Pridali sme si vedomosti o Írskej republike, ktorá nie je súčasťou Británie, a teda nebola dosiaľ typickou témou pri vyučovaní anglického jazyka. P. učiteľka Zdena Pánová absolvovala minulý rok seminár pre učiteľov  anglického jazyka v hlavnom meste Írska,  Dubline. O zážitky, postrehy a námety sa podelila s ostatnými vyučujúcimi anglického jazyka ako aj iných predmetov. Žiaci sa dozvedeli zaujímavosti i z histórie, geografie a kultúry tejto krajiny. Následne si samostatne vytvárali projekty z oblastí, ktoré ich na Írsku najviac zaujali. Niektorí menej úspešne, niektorí so cťou. Boli aj takí, ktorých sme mimoriadne pochválili a ich práce sme vyhodnotili ako najlepšie.

            Túto pochvalu a naše uznanie si zaslúžia menovite:

            Nela Valientová v téme:         We are learning about Ireland – Učíme sa o Írsku 

            Ema Šidelská v téme :             Traditions and Customs – Tradície a zvyky

            Dievčatá boli odmenené diplomami a knižnými odmenami, ktoré venovala Rada Rodičov pri ZŠ Rajecké Teplice.

            Sme hrdí na všetkých, ktorí preukázali snahu,  záujem o získavanie nových informácií a prácu s anglickým jazykom nad rámec vyučovacích hodín.

            Vedenie školy a Zdena Pánová – koordinátorka projektu

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy v Rajeckých Tepliciach udeľuje všetkým žiakom na deň 15.6.2022 riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 školského zákona z organizačných dôvodov pre účasť učiteľského zboru na štrajku učiteľov organizovaného OZ v Bratislave dňa 15.6.2022.

             Za pochopenie ďakujeme.

          • Richard opäť na stupni víťazov

          • Richard Tandara (6. B) má za sebou ďalší úspešný víkend.

            Túto nedeľu (5.6.2022) na BikeFeste v Kálnici obsadil 1. miesto v kráľovskej disciplíne horskej cyklistiky Specialized Downhill Race (kategória Nádeje 8-14 rokov).

            K víťazstvu blahoželáme!

          • Po stopách Andreja Sládkoviča a Maríny

          • Starobylá Banská Štiavnica bola cieľom literárnej exkurzie, ktorú sme absolvovali s našimi ôsmakmi a deviatakmi.  Okrem obhliadky historického centra mesta sme absolvovali krásnu zážitkovú expozíciu v Banke lásky. V rodnom dome Márie Pišlovej nám pred očami doslova ožil príbeh lásky Maríny a nášho básnika Andreja Sládkoviča. Čarovnú atmosféru tohto miesta umocnili hrajúci klavír, hovoriace obrazy či Trezor lásky, v ktorom sú uchované stovky príbehov ľudí z celého sveta. Pozitívne naladení a trochu už aj unavení sme opustili Banskú Štiavnicu, ale s istotou môžeme povedať, že sme tu so žiakmi neboli naposledy.

          • 7.A a 7.B v Bratislave

          • Siedmaci si tento rok zvolili za cieľ svojho triedneho výletu našu krásavicu na Dunaji - Bratislavu. Autobus nás bezpečne dopravil na kopec k Bratislavskému hradu. Pozreli sme si budovu parlamentu, kde sídli 150 poslancov. Výhľad z hradného kopca nám ponúkol výhľad na Petržalku, Rakúsko a časť Starého Mesta. Zišli sme k Dómu svätého Martina, po Prepoštskej ulici sme sa dostali na Hlavné  a Hviezdoslavovo námestie. Slovenské národné divadlo, Rolandova fontána, Čumil, Schöne Náci - to bolo len zopár zaujímavostí, ktoré sme obdivovali v meste. Výlet sme zakončili v Eurovei, môžete si domyslieť, prečo. Bolo nám dobre, veríme, že do Bratislavy sa ešte vrátime. 

          • Medzinárodný deň detí u nás

          • 1. jún je každoročne venovaný deťom. Ani my na našej škole sme na ne nezabudli, preto sme sa snažili spríjemniť im ich sviatok množstvom aktivít. Menší žiaci s radosťou privítali hasičov a policajtov s autami, ktorí im ochotne poukazovali a porozprávali o ich práci. O ďalší program sa postarali naši deviataci, tí pripravili množstvo súťaží, v ktorých si mohli jednotlivé triedy zmerať sily. Deti triafali góly do brány, skákali vo vreciach, na švihadlách, hádzali loptičky do terča a mnohé iné. Víťazné triedy si odniesli ceny, ale najväčšou výhrou pre všetkých bola skvelá zábava a dobrá nálada.